La Unió Europea i els especialistes en Pediatria recomanen vacunar-se contra la tos ferina durant l'embaràs

La Unió Europea i els especialistes en Pediatria recomanen vacunar-se contra la tos ferina durant l'embaràs
Jordi Ribàs
14/05/2024 - 18:48

Badalona - La Unió Europea i els especialistes en Pediatria recomanen vacunar-se contra la tos ferina durant l'embaràs per protegir els nadons, els més vulnerables davant aquesta malaltia contagiosa. També recomanen consultar al metge quan es té tos durant uns dies seguits, ja que es tracta d'una malaltia que se sol confondre amb refredats.

La preocupació dels professionals sanitaris sorgeix dels més d'onze mil casos de tos ferina diagnosticats entre el gener i l'abril a Catalunya. Lluny queden les xifres registrades durant el 2023, amb 566 casos, i molt més lluny les dels anys 2022 i 2021, quan no es va superar el centenar de casos l'any. Aquesta infecció respiratòria no és greu ni perillosa per la majoria de la població, però sí que ho és en nadons de fins a sis mesos. Entevistat al Badalona Matí, Carlos Rodrigo, Director Clínic Territorial de Pediatria de l'Hospital Germans Trias, remarca que els nounats són especialment vulnerables els primers quatre mesos de vida i que només es poden protegir si reben els anticossos durant les darreres setmanes de l'embaràs.

Rodrigo també recorda que la tos ferina se sol confondre amb altres malalties, i que per això s'ha d'actuar a la mínima sospita quan es tracta de nadons. També recomana als adults visitar el metge si es té tos persistent. El motiu, diu, és per evitar contagis durant les dues setmanes que pot durar la tos ferina.