La unitat dron de la Guàrdia Urbana s'incorpora a l'operatiu Grèvol per reforçar la seguretat durant les compres de Nadal

La unitat dron de la Guàrdia Urbana s'incorpora a l'operatiu Grèvol per reforçar la seguretat durant les compres de Nadal
Àlex Sisó / Berta Soler
22/12/2023 - 20:48

Badalona - Tret de sortida a l'operatiu Grèvol, el dispositiu policial conjunt entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Badalona per reforçar la seguretat als eixos i entorns comercials de la ciutat. Enguany com a novetat, s'incorpora la unitat dron de la policia local per controlar els fets delictius des de l'aire.

WhatsApp Image 2023-12-22 at 19.52

Binomis d'agents dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana patrullen a peu les principals artèries comercials de la ciutat com el passeig de la Salut. Ho fan en torns de matí i tarda, amb un especial reforç durant les hores de més afluència de persones que surten a fer les compres de Nadal.

WhatsApp Image 2023-12-22 at 19.52.39 (1)

El primer tinent d'alcaldia, Juan Fernández, ha explicat que l'objectiu és incrementar la vigilància i fer un treball preventiu per evitar furts i estrebades. Aquest any, com a novetat, la unitat de dron de la Guàrdia Urbana farà suport de vigilància des de l'aire, per controlar també els entorns de centres comercials com el de Montigalà i el Màgic. Per la seva banda, alguns comerciants valoren positivament l'operatiu Grèvol, però són partidaris de reforçar la vigilància durant tot l'any.

El dispositiu finalitzarà després de reis, serà aleshores quan ambdós cossos policials faran balanç de les dades delinqüencials registrades durant la campanya de Nadal. Des dels Mossos d'Esquadra recomanen no deixar les compres al maleter del cotxe durant aquests dies, ja que s'acostuma a registrar un repunt important dels robatoris de les pertinences als vehicles.