La Unitat de ferides complexes de BSA rep l'acreditació d'una associació científica per les seves pràctiques de qualitat

La Unitat de ferides complexes de BSA rep l'acreditació d'una associació científica per les seves pràctiques de qualitat
Anna García de Albéniz
13/03/2024 - 11:51

Centre Sociosanitari el Carme, Montigalà - Badalona - La Unitat de ferides complexes de Badalona Serveis Assistencials ha obtingut l'acreditació del Grupo Nacional Para el Estudio y Asesoramiento en Úlcera por Presión y Heridas Crónicas. Es tracta d'una associació científica centrada en la millora del coneixement i l'abordatge d'aquestes patologies. Per a BSA suposa un reconeixement als anys de feina i implicació amb aquest perfil de pacients.

La unitat especialitzada es va posar en marxa el 2014 i dur a terme més de 200 cures a l'any. Aquesta àrea s'encarrega de respondre de forma eficient a les necessitats dels pacients amb ferides cròniques complexes mitjançant tractaments específics. Aquestes ferides són les que no curen en el temps estimat d'unes sis setmanes i presenten una escassa tendència a la cicatrització. Ens les detalla Mireia Fernández, infermera en pràctica avançada de la unitat.

El Rafael Boronat és usuari del servei des de principis d'any. Assisteix al Centre Sociosanitari del Carme entre dos i tres cops per setmana per tractar les úlceres de les cames. A en Rafael el van derivar de l'ambulatori i constata que amb les cures l'estat de les seves ferides van millorant.

L'acreditació garanteix la seguretat dels pacients i certifica pràctiques de qualitat. I es que la institució considera que BSA ha treballat de forma adequada i continuada en aquesta àrea i en destaca, a més, la implicació dels professionals: Un exemple a seguir, diuen, per a altres centres sanitaris.