Vall de Betlem, Badalona - La Vall de Betlem ja ha començat la verema. Els membres de la cooperativa La Sargantana esperen collir aquest any més raïm que l'anterior, quan van aconseguir fins a 500 quilos, i omplir unes 600 ampolles. En la que és la segona verema del terreny, es recolliran fins a cinc varietats de raïm diferents.
Fa un parell de setmanes van recollir moscatell i aquest matí ha estat el torn de la garnatxa blanca, la més abundant de la vinya. Els membres de la cooperativa recolliran en els pròxims dies malvasia, macabeu i també sumoll, un total de cinc varietats diferents. El raïm recollit, amb DO Alella, el portaran al celler de Can Roda, a Santa Maria de Martorelles, on començarà tot el llarg procés d'elaboració del vi, que preveuen comercialitzar després de Nadal.
Tot i que la cooperativa La Sargantana va recuperar el terreny el 2016, enguany celebren la segona verema. La plantació va ser complicada perquè es tracta d'un terreny esglaonat. A més, el raïm triga uns 4 anys a créixer per a ser vinificat. L'any passat van poder tancar l'entorn per evitar la presència de senglars.
La sequera també els ha perjudicat. Ho explica la sòcia i treballadora de La Sargantana, Anna Abellán:
Hem instal·lat un regadiu gota a gota que aprofita l'aigua de la fuita de la riera de Canyet i es distribueix per tota la finca
La vinya es troba en un entorn idíl·lic i té un passat històric important. Ens ho explica Abellán:
La vinya ja hi era quan hi havien els monjos de Sant Jeroni. Hem replicat el que ja hi havia a la zona
Abandonada l'any 1969, aquesta vinya amb un fort llegat històric torna a estar en actiu i més viva que mai.