El sector de la pirotècnia, optimista amb el ritme de vendes en els dies previs de Sant Joan

El sector de la pirotècnia, optimista amb el ritme de vendes en els dies previs de Sant Joan
Anna García de Albéniz
14/06/2023 - 21:22

Badalona - Compte enrere perquè arribi la nit més màgica i especial de l'any; la Revetlla de Sant Joan. Un cop més, el foc, els petards i la coca seran els protagonistes la nit del 23 de juny. Enguany el sector de la pirotècnia en preveu una bona campanya, on cada català es gastarà uns 50 euros de mitjana. A més, incideixen en la prevenció a l'hora de manipular-los per evitar riscos innecessaris.

venda petards

A poc més d'una setmana per la nit més curta de l'any, les casetes de petards ja treballen a ple rendiment. I es que la campanya ha començat amb més força que mai després d'estius marcats per la crisi de la covid 19. Com sempre, els petards més sol·licitats en aquestes dates són les bombetes, que representen un 20% de les vendes, mentre que els trons més sorollosos i espectaculars suposen un 15%. Tot i així, les bengales i les piules segueixen sent molt populars entre la canalla. Des del sector recorden que a l'hora de tirar petards és bàsic seguir una sèrie de consells i recomanacions per evitar situacions perilloses.

A més, també apel·len a l'empatia i a fer-ne un ús responsable. La nit de Sant Joan és sinònim d'alegria i disbauxa, però recordem que també hi ha col·lectius vulnerables que pateixen especialment amb el soroll de la pirotècnia. I es que la diversió no està renyida amb el sentit comú.