La vitrallera artesana Irene López: 'el vidre em fa vibrar'

La vitrallera artesana Irene López: 'el vidre em fa vibrar'
Laia Martínez | Eva Gómez | Javi Martínez
12/03/2024 - 20:32

Badalona - La vitrallera badalonina Irene López ha rebut la distinció de 'Mestressa artesana', de la Generalitat, en reconeixement a tota la seva trajectòria. I és que fa més de 30 anys que es dedica a aquesta professió. Actualment, aquesta artesana compta amb la seva pròpia marca, anomenada 'Somnis de vidre', amb seu a Badalona.

IRENE LOPEZ VIDRIERA
Instagram: somnisdevidre

Aquest art el va aprendre als seus inicis de forma autodidàctica, juntament amb la seva mare i el seu pare. I va ser de casualitat. Obririen plegats un taller a Figueres on impartien classes, fins que fa uns anys, i arran del seu embaràs, es va traslladar a Badalona. Aquí s'ha reinventat.

Irene López sobre el canvi 360º que ha fet per impulsar el seu nou projecte 'Somnis de vidre'

La tècnica que més li agrada emprar, diu, és la Tiffany. De tradició estatunidenca, consisteix a enganxar les diferents peces de vidre amb estany fos. La vitrofusió o l'emplomat són d'altres que també usa per al seu art. Durant aquests anys ha dissenyat vidrieres per Esglésies o particulars, també joies o altres elements decoratius com làmpades. Finalment, aquests anys de treball han donat els seus fruits amb un reconeixement que se li va comunicar desembre passat.

És un reconeixement a tots els anys que t'hi estàs dedicant i que estàs picant pedra

Irene López pel reconeixement rebut com a 'Mestressa artesana'

Entre les peces que ha dissenyat Irene López, aquesta és una de les que té més present:

Irene López recorda uns vitralls que va dissenyar per a un particular

Amb el seu art també ha contribuït al patrimoni elaborant uns vitralls per l'Església de Sant Climent de Sescebes a l'Alt Empordà o bé per a una ermita de Peralada. Assegura que 'el vidre la fa vibrar'.