La Xina i Badalona enforteixen vincles amb la visita del cònsol xinès a Catalunya

La Xina i Badalona enforteixen vincles amb la visita del cònsol xinès a Catalunya
Raquel Moreno/ Mar Martínez
31/01/2024 - 15:13

Badalona - L'alcalde de Badalona convida als empresaris xinesos establerts al polígon de Grandland a unir-se a la recent creada Associació Empresarial Badalona Sud. Xavier Garcia Albiol ha rebut aquest dimecres en una visita institucional el cònsol xinès a Catalunya, Hu Aimin. Durant la trobada s'ha parlat també d'un possible agermanament entre Badalona i una ciutat de la Xina per enfortir així el vincle, entre ambdues comunitats.

consol xinès 2

Albiol assegura que aquesta visita ha servit per definir quines seran les línies de treball amb la comunitat xinesa al municipi, comunitat estrangera majoritària a la ciutat després de la pakistanesa i marroquina. Segons explica, el govern municipal treballa per potenciar l'activitat econòmica i empresarial del Polígon Badalona Sud, on hi ha un elevat nombre d'empresaris xinesos que es dediquen a la distribució i comercialització de productes tèxtils i tecnològics, entre molts d'altres. Precisament Albiol, s'ha compromès a millorar el polígon sud de la ciutat, amb la renovació de la il·luminació i l'asfalt, i convida als empresaris xinesos a unir-se a l'Associació Empresarial Badalona Sud.

El cònsol xinès, Hu Aimin, ha agraït a l'Ajuntament el suport a la comunitat xinesa en el seu creixement a la ciutat. Considera que la presència d'empresaris xinesos a la ciutat fomenta ponts econòmics entre Badalona i la Xina.

consol xinès

Albiol assegura que també volen donar resposta a les necessitats d'aquesta comunitat, i recorda que la segona generació d'aquest col·lectiu són nascuts a Catalunya i molts d'ells, veïns de Badalona. Aquesta trobada, diu, és un exemple del procés d'internacionalització de la ciutat que el govern d'Albiol vol impulsar durant aquest mandat.