L'arbre de Nadal de 40 metres comença a prendre forma a la Plaça del President Tarradellas

L'arbre de Nadal de 40 metres comença a prendre forma a la Plaça del President Tarradellas
Anna García de Albéniz
30/10/2023 - 13:35

Plaça del President Tarradellas, Gorg - Badalona ja es prepara per les festes nadalenques. I es que avui han començat les tasques d'instal·lació de l'arbre de Nadal de 40 metres d'alçada a la Plaça del President Tarradellas al barri del Gorg. Uns treballs que, en funció de la pluja, podrien estar enllestits entre diumenge i dilluns vinent. Aquesta setmana també es començaran a instal•lar els llums de Nadal a altres punts de la ciutat.

WhatsApp Image 2023-10-30 at 12.46.37

Aquest matí ha començat el moviment de tràilers i grues a la Plaça President Tarradellas, davant de l'Olímpic. Un camió s'ha encarregat de traslladar les primeres peces de l'arbre gegant i els operaris les han descarregat amb l'ajuda d'una grua de gran tonatge. I es que les dimensions són enormes: l'arbre farà 40 metres d'alçada, l'equivalent a un bloc de 13 pisos. De fet, pel seu transport i instal·lació s'han requerit 10 tràilers. Un desplegament que segons ha fet broma l'alcalde Xavier Garcia Albiol, «no tenen ni els Rolling Stones de gira”. Segons el batlle, amb l'acte d'inauguració el proper 18 de novembre arrencarà el Nadal a Catalunya. Una aposta, assegura, per atreure visitants i situar Badalona al mapa.

Entre avui i demà s'instal·larà la base de l'arbre, una tasca essencial asseguren des de l'empresa encarregada del muntatge, perquè subjectarà tot el seu pes. L'estructura és d'acer i a l'interior té uns cordons especials, els píxel, l'element que permet que l'arbre canviï de color. A més, tal i com han avançat, l'arbre serà transitable per sota. Per cert, l'acte d'inauguració previst pel dissabte 18 de novembre es retransmetrà en directe per Televisió de Badalona a partir de les sis de la tarda.