L'acte institucional del 25N aplega desenes de persones

L'acte institucional del 25N aplega desenes de persones
Àngel Hernández
23/11/2023 - 20:39

Badalona - Desenes de persones s'han reunit aquesta tarda a la plaça de la Vila en l'acte institucional amb motiu del 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència vers les Dones. L'esdeveniment ha començat amb un minut de silenci en honor a totes les dones assassinades per les seves parelles o exparelles mentre sonava el 'cant dels ocells'.

En el manifest s'ha destacat el moviment feminista com a garantia de l'avenç en els drets de les dones i s'ha posat d'exemple el mediàtic petó no consentit a la futbolista Jennifer Hermoso. Tot i que asseguren que s'ha avançat, afirmen que encara hi ha molt silenci i que en el dia a dia són comunes les actituds masclistes. A més que la desigualtat és un problema de tota la societat.

En un parlament posterior, la plataforma 25N ha reivindicat la necessitat de combatre les múltiples violències masclistes que tenen lloc cada dia i han demanat més ajudes per part de les administracions per garantir la independència econòmica de les dones maltractades respecte els seus agressors. També han recordat que la prostitució és una pràctica masclista, esclavista i que explota sexualment a les dones.