L'activista badalonina Nadia Ghulam, guardonada amb el Memorial per la Pau Joan XXIII

L'activista badalonina Nadia Ghulam, guardonada amb el Memorial per la Pau Joan XXIII
Redacció
14/12/2023 - 16:46

Badalona - La badalonina Nadia Ghulam ha estat guardonada amb el Memorial per la Pau Joan XXIII. La Universitat Internacional de la Pau i l'Institut Víctor Seix de Polemologia han atorgat aquest premi a l'activista i escriptora per la seva tasca a l'Afganistan “independentment de qualsevol interès polític, partidista o religiós”, a través de la creació de l'oenagé Ponts per la Pau, amb seu a Badalona. Una entitat que ajuda a nenes i dones afganeses i facilita la seva integració al nostre país per mitjà de l'educació.

Per altra banda, el pacifista badaloní Quico Gusi rebrà la Menció d'Honor Frederic Roda 2023 a títol pòstum per la seva contribució amb els valors de la pau, qui va ser membre de Fundipau, entitat que enguany ha complert 40 anys. Una menció que també rebrà la coalició d'entitats solidàries amb el poble palestí “Prou complicitat amb Israel” pel seu treball de denúncia contra la vulneració dels drets humans a Palestina i la seva tasca de promoure campanyes i accions no violentes en contra dels atacs a Gaza.

El Memorial per la Pau Joan XXIII s'atorga des del 1967 a aquelles persones i entitats compromeses amb la construcció de la pau i el desenvolupament humà. Encara no han donat a conèixer quan serà l'entrega dels premis d'aquesta edició.