L'actor Joaquim Kremel, reconegut amb el Premi Honorífic a la 25a Nit de les Guineuetes

L'actor Joaquim Kremel, reconegut amb el Premi Honorífic a la 25a Nit de les Guineuetes
Judit Larios
07/04/2024 - 18:25

Teatre Zorrilla, Badalona - L'actor montgatí Joaquim Kremel ha rebut aquest dissabte el Premi Honorífic en la 25a Nit de les Guineuetes. La vetllada ha servit per denunciar la precarietat en què treballen els artistes i ha posat en relleu l'esforç que fan les petites companyies per sobreviure.

Les arts escèniques han estat el fil conductor de la cerimònia de premis d'enguany, amb actuacions de circ, dansa, música i teatre per celebrar el quart de segle. Alhora, la gala ha commemorat la rehabilitació del teatre Zorrilla, que va permetre reobrir les seves portes el 1999. L'associació Amics del Teatre Zorrilla ha aprofitat l'ocasió per fer una crida a les institucions per facilitar la feina dels artistes.

No demanem subvencions, demanem més facilitats amb les quals els grups teatrals puguin desenvolupar el seu treball. Com? Tothom té la seva opinió. Cal escoltar la gent i no val tenir un consell d'administració que només es reuneix una vegada a l'any.

'La Trena', amb l'actriu badalonina Marta Marco com una de les protagonistes, ha estat l'obra més votada pel públic. Per la seva banda, el guardonat amb la guineueta honorífica, Joaquim Kremel, ha recordat com va introduir-se en el món del teatre i ha definit la seva carrera com a actor com una «aventura fascinant».

Durant la gala s'ha guardonat el músic Miquel González, organista de l'església de Santa Maria de Badalona des de fa 40 anys, i el ballarí David Yudes. També han pujat a l'escenari a recollir una guineueta les actrius Maria Mercè Estévez, Maria Rosa Soldevila i Elena Tarrats. A més, la Nit de les Guineuetes ha reconegut la feina de Jaume Arqué Comas com a dissenyador gràfic dels Amics del Teatre Zorrilla. Per últim, aquesta edició ha atorgat dos premis de forma excepcional al president i al vicepresident de l'associació, Jaume Arqué Ferrer i Joan Lozano, per la seva tasca constant en suport a les arts escèniques.