L'AFA de l'Escola d'Educació Especial de Can Barriga reclama més professors i més manteniment

L'AFA de l'Escola d'Educació Especial de Can Barriga reclama més professors i més manteniment
Laia Martínez
12/01/2024 - 19:22

Badalona - Entre els centres educatius de Badalona que reclamen més inversió es troba l'Escola d'Educació Especial de Can Barriga, del barri de Bufalà. La seva AFA assenyala que calen més professors i educadors pels 65 alumnes que hi ha, distribuïts entre els 8-9 grups. Detallen que actualment es treballa amb dos professionals menys i també amb un grup menys dels que s'hauria de tenir.

CAN BARRIGA 6
CAN BARRIGA 4

És una escola que funciona des del 2010 per a la inclusió educativa d'alumnes amb necessitats especials d'entre els 14 i els 21 anys. Ara mateix, des de l'AFA expliquen que pateixen una situació complexa. Defensen que són necessaris més professors i educadors per cobrir l'elevada ràtio que hi ha, tant a Can Barriga com a l'Escola d'Educació Especial Llevant. Denuncien que el departament d'Educació de la Generalitat no està fent els deures.

Sense l'ajut de l'Ajuntament, ens mancarien quatre professors i quatre educadors. L'Ajuntament ha posat el 50%

Juan Valerio és el president de l'AFA Can Barriga i pare d'un dels alumnes

Però no només tenen problemes en l'àmbit educatiu, sinó també pel que fa al manteniment. Un fet que depèn de l'Institut Municipal de Serveis Personals de l'Ajuntament. Destaquen que dos dels tres edificis no estan adaptats a les necessitats dels alumnes. Tampoc els lavabos o les dutxes.

CAN BARRIGA AFA
CAN BARRIGA 3

Un altre exemple seria la pista on juguen a les hores d'esbarjo i extraescolars que tenen les plaques de ciment desnivellades. A més, reclamen una rentada de cara i pintar de nou la façana principal.

Els lavabos no estan adaptats i tampoc les dutxes

Juan Valerio és el president de l'AFA Can Barriga i pare d'un dels alumnes

Des de l'Ajuntament asseguren que els responsables de l'Institut Municipal de Serveis Personals tenen previst reunir-se amb el centre per abordar les problemàtiques la setmana vinent.

📺 Badalona Notícies del 12 de gener del 2024: