L'AFA Progrés lamenta la manca de vetlladors per al Casal d'Estiu

L'AFA Progrés lamenta la manca de vetlladors per al Casal d'Estiu
Laia Martínez
16/05/2023 - 21:12

Badalona - L'AFA Progrés recrimina a la regidoria d'Educació que, tot i el seu compromís de disposar de vetlladors per als infants amb necessitats especials al Casal d'estiu d'aquest juliol, finalment no podrà ser així. Avui el Servei d'Educació s'ha reunit al Viver tant amb l'AFA com amb la direcció d'aquest centre escolar inclusiu per explicar-los que aquesta situació és causada per limitacions contractuals i, en contrapartida, els han proposat dues alternatives amb què treballen actualment.

Una opció implicaria incorporar les 5 famílies al Casal d'Educació Especial. L'altre seria que anessin als casals que hi ha en altres barris del municipi i que disposen de places per a infants amb necessitats especials. Tot i això, la Susana Ramoneda, de l'AFA Progrés, considera que són propostes 'insuficients' i que encara no tenen assegurades. De totes maneres, en el cas de la segona, avisa que les famílies no complirien amb els requisits perquè haurien de disposar d'ingressos econòmics baixos. I és per això que des del departament encara estan treballant amb aquestes alternatives.

El Servei d'Educació s'ha compromès a donar una resposta aquesta setmana. Detallen que continuen treballant amb totes les vies jurídiques i administratives per tal que es pugui repetir el model de l'any passat amb la incorporació de vetlladors a algunes escoles. Però és un escenari complicat perquè aquest any, diuen, no disposen de subvenció. En aquest sentit, des de la regidoria d'educació, afegeixen, treballen de forma transversal amb altres regidories i administracions per comptar amb un model diferent de lleure educatiu.