L'AFA Ventós Mir retreu el retard en la licitació de l'excavació al solar de l'Estrella respecte la data promesa

L'AFA Ventós Mir retreu el retard en la licitació de l'excavació al solar de l'Estrella respecte la data promesa
Judit Larios
02/06/2024 - 22:42

Badalona - L'escola Ventós Mir urgeix l'Ajuntament a licitar l'excavació arqueològica dels terrenys de l'antic solar de l'Estrella, on s'ha de construir la nova escola. Retreuen a l'executiu local que no hagi complert el seu compromís de fer-ho durant el primer trimestre d'aquest 2024. L'Associació de Famílies ha organitzat una festa reivindicativa aquest diumenge per reclamar, un cop més, el nou centre.

L'AFA també acusa el govern municipal d'evitar concertar una reunió i de no informar-los sobre possibles avenços. Asseguren que la darrera trobada que van celebrar va ser al desembre, quan se'ls va prometre que la licitació de l'excavació es faria, com a tard, al març. A través dels grups de l'oposició, l'AFA demanarà explicacions a l'executiu en el ple municipal d'aquest dilluns.

Recordem que segons el calendari que va presentar el govern aquest desembre a la comunitat educativa, durant els primers mesos de 2024 hauria d'estar licitat l'estudi arqueològic per construir el Ventós Mir, amb la previsió de tenir-lo enllestit a finals d'any. L'objectiu del govern és tenir a finals de 2026 o a principis de 2027 l'edifici construït, que, recordem, és competència de la Generalitat, tot i que el l'ajuntament de Badalona avançarà l'obra.

La comunitat educativa també està a l'espera de saber si el curs vinent podran dur a terme extraescolars a la plaça del Gas, una altra demanda de la qual, diuen, tampoc reben notícies. Amb tot, lamenten que ja fa més de 15 anys que pateixen una falta d'espai a l'edifici actual a l'espera de la construcció de la nova escola. La festa reivindicativa ha començat a la plaça de l'Alcalde Xifré, on s'han fet tallers de percussió, de circ i de pintura. Des d'allà, i acompanyades d'una batucada, les famílies han fet una cercavila fins a l'Ajuntament, on han deixat les pancartes amb les seves reclamacions.

festa reivindicativa ventós mir (2)