L'Agenda 2030 i els 17 ODS són els protagonistes de la nova exposició d'arpilleres a l'Ateneu de Sant Roc

L'Agenda 2030 i els 17 ODS són els protagonistes de la nova exposició d'arpilleres a l'Ateneu de Sant Roc
Berta Soler / Natalia Caro
27/11/2023 - 21:07

Ateneu de Sant Roc, Badalona - El saló de l'Ateneu de Sant Roc ha acollit aquest dilluns al vespre la presentació de l'exposició “Compromisos per a (re)cosir el món”, elaborada pel grup d'arpilleres. Es tracta d'un conjunt d'obres tèxtils que vol reflexionar sobre l'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible. Els infants de l'Ateneu també hi han participat.

WhatsApp Image 2023-11-27 at 18.56

Des de 2004 l'Ateneu de Sant Roc és l'espai de trobada de les arpilleristes, un grup de dones que reivindica a través d'obres tèxtils els seus desitjos pel món. En aquesta darrere treball han volgut reflexionar sobre el compromís que tenim com a societat amb l'Agenda 2030.

El 25 de setembre de 2015 l'ONU va aprovar transformar el nostre món amb l'Agenda 2030. Un full de ruta global amb 17 objectius de desenvolupament sostenible que les Arpilleres han volgut plasmar en les seves obres tèxtils. Estudiar el significat d'aquests 17 objectius els ha fet ser més conscients de la crua realitat que es viu en molts indrets del món i com aportar el seu granet d'arena.

  • La Pilar López és la coordinadora de l'Ateneu de Sant Roc i arpillerista:

Les arpilleristes han exposat una per una la feina feta en un saló ple a vessar, explicant els motius pels quals han escollit representar aquell objectiu.

  • Com a mestra, la Fina Niubó tenia clar que volia representar l'objectiu de l'educació.

Un grup d'infants que forma part de l'Ateneu també ha volgut reflexionar sobre els ODS marcats per l'ONU que, recordem, aborden cinc grans àmbits: el planeta, les persones, la prosperitat, la pau i les aliances.

📺 Notícia a l'informatiu del 28 de novembre: