L'Ajuntament de Badalona commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

L'Ajuntament de Badalona commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+
Gisela Jimeno
28/06/2023 - 20:10

Plaça de la Vila - Badalona ha commemorat aquest dimecres el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+, amb un acte institucional que ha començat a les 18h de la tarda, a la Plaça de la Vila.

Els representants dels diferents grups municipals amb representació a l'Ajuntament han fet una lectura conjunta del manifest institucional, on han volgut fer valdre l'aprovació de la primera llei estatal LGTBI (La Llei 4/2023), per la igualtat real i efectiva de les persones trans i la garantia dels drets del col·lectiu.

En la lectura també han posat en relleu que en el primer trimestre de 2023, el territori català ha registrat un augment de les incidències per violència LGTBI-fòbiques del 19,8%. A més, des del consistori també han destacat el paper del món local a l'hora d'implementar i desenvolupar polítiques públiques en defensa de la llibertat sexual i de gènere. Ho han fet posant especial incís en els obstacles que pot suposar l'augment de l'extrema dreta als municipis.

Florencia Badia, regidora delegada de Feminisme i LGTBIQ+ ha explicat que des de l'Ajuntament treballaran per assegurar que els drets del col·lectiu es garanteixin.