L'Ajuntament de Badalona demana a l'ACA utilitzar l'aigua sobrant de la fuita de Canyet, si es declara la fase d'emergència

L'Ajuntament de Badalona demana a l'ACA utilitzar l'aigua sobrant de la fuita de Canyet, si es declara la fase d'emergència
Laia Martínez / Carles Tornero
05/12/2023 - 21:14

Badalona - El govern local ha sol·licitat a l'Agència Catalana de l'Aigua poder continuar utilitzant l'aigua sobrant de la fuita de Canyet per regar espais del municipi, si es declara la fase d'emergència. I és que continua sense ploure i tant l'ACA com l'Àrea Metropolitana han avisat que entrarem en fase d'emergència en les properes setmanes o a principis d'any, si el temps no canvia.

sol Parc Bóbila

La coordinadora de Medi Ambient Núria Santos ha explicat al BDN 360º d'aquest dimarts que a Badalona, de moment, no està utilitzant aquestes reserves, perquè s'aprofita la que es perd de la fuita de Canyet. Tot i això, si Badalona entrés en fase d'emergència, tampoc es podria abastir d'aquesta aigua per l'augment de les restriccions, segons explica. I és per això que l'Ajuntament, fent aquesta previsió, ha enviat una carta al director de l'Agència Catalana de l'Aigua, demanant que se'ls deixi utilitzar l'aigua de la fuita. Entre altres mesures, des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament estan substituint la gespa de zones verdes del municipi per plantes molt més resistents.

El que volem és estalviar aigua, no ara, sinó de cara al futur, perquè la sequera ha vingut per quedar-se

Núria Santos, coordinadora de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, al BDN 360º

Aquesta substitució de la gespa per plantes més adaptades al clima mediterrani s'ha fet ja a barris com Llefià, Congrés o a zones del Centre, com a la Rambla.

📺 Entrevista al BDN 360º del 5 de desembre: