L'Ajuntament de Badalona i el Tech Tourism Cluster de Catalunya s'uneixen per promocionar el turisme a la ciutat

L'Ajuntament de Badalona i el Tech Tourism Cluster de Catalunya s'uneixen per promocionar el turisme a la ciutat
Àlex Sisó
06/05/2024 - 21:35

Badalona - Incentivar que a Badalona passin coses, com ara la celebració de concerts, i aprofitar potencials com el bàsquet, la platja i la proximitat amb Barcelona; són alguns dels punts clau per assolir l'objectiu d'atreure turistes nacionals i estrangers a la ciutat.

El projecte, impulsat per l'Ajuntament de Badalona i el Tech Tourism Cluster de Catalunya, treballen en un projecte conjunt per promocionar el turisme a la ciutat. Actualment es troba en fase inicial i se centra a construir un relat destacant atractius com el bàsquet, Sant Jeroni de la Murtra, Les Festes de Maig o el passat romà de la ciutat. Per prendre les millors decisions, el director del Tech Tourism Cluster, Xavier Garcia, ha proposat a l'ajuntament la creació d'una plataforma d'intel·ligència de dades per conèixer el tipus de turisme que li interessa a la ciutat, com el familiar o l'esportiu.

Xavier Garcia, director del Tech Tourism Cluster

Garcia destaca que per potenciar el turisme també cal apostar per fer una millora en les infraestructures i transports del territori. Afegeix que exemples com la instal·lació de l'arbre de Nadal de grans dimensions al Gorg, són una bona estratègia per donar a conèixer la ciutat i millorar la seva imatge. El Tech Tourism Cluster agrupa una vuitantena d'empreses catalanes que es dediquen a la tecnologia turística. El passat mes d'abril, l'entitat va organitzar una sessió de cocreació amb prop d'una vintena d'empreses al BCIN amb l'objectiu d'impulsar projectes que afavoreixin l'arribada de turistes a la ciutat.