L'Ajuntament de Badalona inicia el tràmit per contractar el servei de neteja d'aigües litorals

L'Ajuntament de Badalona inicia el tràmit per contractar el servei de neteja d'aigües litorals
GISELA JIMENO
06/07/2023 - 20:01

Badalona - L'Ajuntament de Badalona ha iniciat el tràmit per a la contractació del servei de neteja d'aigües litorals per aquest estiu. Amb aquest sistema es vol minimitzar un problema freqüent en el litoral badaloní: la presència de residus sòlids flotants i semi-soterrats a les aigües de bany i a les platges. Des de la regidoria de Medi Ambient i Benestar Animal s'espera que una embarcació pelicà navegui cap a finals d'aquest mes de juliol.

La regidora responsable, Sonia Egea, ha explicat a la tertúlia de Ràdio Ciutat que s'ha posat en marxa la contractació d'aquest petit vaixell i que en aquests moments està en període d'exposició pública. Segons diu, el servei licitat haurà d'incloure, a més de l'embarcació, el personal i els mitjans o materials necessaris per a les tasques de neteja.

WhatsApp Image 2023-07-07 at 14.06.26 (1)

D'altra banda, el procés de recollida i retirada dels residus i substàncies flotants també comptarà amb un gestor de residus autoritzat i un posterior informe de resultats, un cop finalitzat el període de servei.

Està previst que l'embarcació treballi de dos quarts d'onze del matí a dos quarts de set de la tarda, entre setmana, caps de setmana i festius inclosos. El cost total aproximat serà de 39.000 euros.

WhatsApp Image 2023-07-07 at 14.06.25