L'Ajuntament de Badalona no obrirà cap Comissió Especial d'Investigació sobre el cas de les proves de la Guàrdia Urbana

L'Ajuntament de Badalona no obrirà cap Comissió Especial d'Investigació sobre el cas de les proves de la Guàrdia Urbana
Sara Nicolás / Anna García de Albéniz
24/11/2023 - 13:34

Badalona - El govern municipal ha rebutjat la creació de la comissió tal i com sol·licitava l'oposició en bloc en el ple extraordinari celebrat aquest divendres. De la mateixa manera, no ha tirat endavant la petició de reprovació a l'executiu local.

L'oposició ha posat en dubte el procediment del govern en referència a la custodia dels documents de la prova. La presidenta del grup municipal de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, ha denunciat que cinc dies abans de la convocatòria, els enunciats dels exàmens ja s'havien escollit. Sabater assegura que normalment es fa per sorteig uns minuts abans. En aquest sentit, la presidenta del grup municipal de Badalona en Comú Podem, Aïda Llauradó, ha exigit que el notari que va aixecar acte de tot el procediment torni a supervisar els documents.

El govern insisteix que es tracta d'una errada informàtica i que en cap cas es pot parlar d'irregularitats. La regidora de recursos humans, Eva Guillén, ha apuntat que el procés es va fer amb totes les garanties. La regidora responsable de l'àrea considera que l'oposició està fent un mal servei per generar un clima de malestar i sospita en el departament.

Els grups municipals del PSC i d'Esquerra Republicana han denunciat el to emprat pel partit popular en les seves intervencions. El socialista Fernando Carrera ha replicat a la regidora que no es tracta d'una situació per treure pit i ha alertat que, si algunes de les insinuacions que ha fet no es poden demostrar, emprendrien accions legals. D'altra banda, des d'Esquerra Republicana, Àlex Montornès ha descartat demanar dimissions, però ha assegurat que s'han d'assumir responsabilitats. A més, Montornès ha demanat a l'alcalde una visió més crítica.

L'alcalde ha demanat disculpes públicament a tots els aspirants afectats pel perjudici que aquesta situació els ha pogut causar. El batlle ha assegurat que va ser ell mateix qui va demanar que es personés el notari i aixequés acta.

Xavier Garcia Albiol ha anunciat que al proper ple ordinari de dilluns es portarà l'aprovació de nous plusos pels treballadors de la Guàrdia Urbana. Amb tot, el ple sí que ha aprovat el darrer punt de l'ordre del dia, referent a traslladar els acords de la sessió plenària als representants dels treballadors.

D'altra banda, els sindicats dels treballadors de l'Ajuntament també s'han referit a aquesta qüestió. En un comunicat conjunt, IAC-CATAC, UGT, SIP-FEPOL i CCOO han mostrat el seu suport a la plantilla municipal i han posat en valor la seva professionalitat.

Els sindicats han denunciat crítiques infundades que, apunten, es promouen des de diverses organitzacions amb interessos partidistes al darrere. Unes actituds que qualifiquen d'indignes i reprovables. En l'escrit, han exposat les mancances de l'àrea de recursos humans de l'ajuntament, tant d'efectius com de mitjans, a l'hora de dur a terme la seva tasca. També han lloat el paper dels membres dels tribunals que estan formats, en part, per personal municipal. Per acabar, els sindicats consideren que per garantir uns serveis públics dignes i de qualitat cal que s'esmenin els dèficits històrics, diuen, que arrossega l'ajuntament des de fa anys.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 12.56.36