L'Ajuntament de Badalona redacta el primer esborrany de l'acord per inspeccionar els habitatges del Raval

L'Ajuntament de Badalona redacta el primer esborrany de l'acord per inspeccionar els habitatges del Raval
Sara Nicolás
19/02/2024 - 13:06

Badalona - El govern local assegura haver avançat aquest cap de setmana en la redacció de l'acord amb la Generalitat per realitzar inspeccions tècniques a 420 habitatges del Raval. Es tracta de la primera entesa a la qual es va arribar entre ambdues administracions durant la reunió que van mantenir divendres.

Ara, l'Ajuntament de Badalona espera que el govern de la Generalitat respongui positivament signant l'acord i acceptant fer-se càrrec de la despesa. Tant l'alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, com el regidor d'Urbanisme, Daniel Gracia, insisteixen que el temps juga en contra i que s'han d'inspeccionar els carrers del Canigó, Llefià i Ausias Marc.

Precisament els veïns dels 420 habitatges de l'àrea de l'esfondrament esperen l'ajut de la Generalitat per poder rehabilitar els seus edificis en cas de trobar-se deficiències a les inspeccions. Segons l'Associació de Veïns del Raval, molts d'ells es veuran amb dificultats per assumir les despeses. Els veïns directament afectats ja han començat a rebre assessorament jurídic.

D'altra banda, l'Ajuntament de Badalona ha informat que, un cop finalitzi la reunió programada a les 7 de la tarda al pati de l'Institut B7, el govern local atendrà els mitjans de comunicació a l'exterior de l'equipament.