L'Ajuntament declara nul·les les ajudes als afectats de l'esfondrament del carrer Granada i ara caldrà fer una auditoria

L'Ajuntament declara nul·les les ajudes als afectats de l'esfondrament del carrer Granada i ara caldrà fer una auditoria
ACN
04/06/2024 - 16:02

Badalona - L'Ajuntament de Badalona ha declarat nul·la la contractació, per via d'emergència, de l'allotjament provisional dels afectats per l'esfondrament del carrer Granada, el 2022, així com de les famílies que havien ocupat un bloc a Sant Roc i que van ser desnonades el 2021. Ara, el consistori haurà de fer una auditoria per poder abonar els gairebé 230.000 € que l'Ajuntament deu al contractista. Un cost que, segons el govern local, en cap cas ha de recaure sobre els veïns afectats.

Recordem que el pagament d'aquest servei va ser aturat fa vuit mesos per Intervenció municipal. Finalment, ha estat la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat qui ha donat la raó a Intervenció i que declarat que s'ha d'anul·lar la contractació. Un dels motius argumentats és que les ajudes es van allargar més que el que permetien els terminis establerts en el decret d'emergència de l'Ajuntament firmat per poder desallotjar els edificis afectats.

En el cas del desallotjament forçós del número 22 del carrer Granada, on un esfondrament parcial va deixar al carrer 24 persones el març de 2022, l'ajuda als veïns directament afectats es va acabar allargant vuit mesos, fins al novembre d'aquell any, amb un cost teòric per a les arques municipals de 144.553,20.

El desnonament del carrer Gruifré, al barri de Sant Roc, va afectar un total de divuit famílies, que feia set anys que ocupaven un bloc de pisos de Solvia. En total 43 persones van quedar al carrer el novembre de 2021. L'alcalde del moment, el socialista Rubén Guijarro, va signar un decret d'emergència per poder contractar un servei de pernoctació durant tres mesos. L'ajuda, però, es va acabar allargant quatre mesos, de novembre a febrer, i l'import que deu l'Ajuntament a l'empresa que va prestar el servei, segons les factures presentades, és de 87.655,70 euros. La intervenció municipal, però, s'hi va oposar en dos informes desfavorables emesos entre desembre de 2022 i abril de 2023.