L'Ajuntament demana a la Generalitat que obri una línia de subvencions pels pisos de l'illa de Canigó

L'Ajuntament demana a la Generalitat que obri una línia de subvencions pels pisos de l'illa de Canigó
Mar Martínez
15/05/2024 - 17:37

Badalona - El regidor de l'Àmbit de Territori, Daniel Gràcia, reclama a la Generalitat que obri una línia de subvencions, com diu que ha fet a altres ciutats per a la rehabilitació dels pisos de l'illa de Canigó. Abans que acabi l'any diu que estaran enllestits per part del consistori tots els projectes de reforma dels edificis que ara estan apuntalats.

El primer d'aquests projectes, ha recordat, serà el de l'edifici que es va esfondrar, al número 9 de Canigó i el contigu, el 7. Són els únics on es desconeix la data de retorn dels seus habitants, després que aquest dimarts hagin pogut fer-ho els veïns del 118 d'Ausiàs March, en pisos on conviuran amb bigues de fusta. El regidor apunta que l'Ajuntament ha assumit una inversió que no li tocaria i que supera els 600.000 euros per a les obres d'urgència i redactar els projectes de rehabilitació. I reclama a la Generalitat subvencions per a les actuacions definitives.

Aprofitem per reclamar que hauria de ser la Generalitat de Catalunya que faci una línia de subvencions per reforç estructural d'aquests edificis

  • Daniel Gràcia és el regidor de l'Àmbit de Territori:
CANIGÓ 1 (2)

A hores d'ara, el tema econòmic és una de les grans preocupacions del veïnat. La reforma definitiva dels seus pisos passarà, de manera obligatòria, per la instal·lació de bigues metàl·liques. Els residents de l'edifici que va col·lapsar i el del costat diuen que no saben fins a on s'implicaran les assegurances, perquè els perits no hi han pogut peritar.

  • Cristina Arzamendia ha tornat al seu pis del 118 d'Ausiàs March:
  • David Enri no sap quan ho farà al 7 del carrer de Canigó:

En uns dies el govern preveu reunir-se amb els afectats per tal que el Consorci Metropolità de l'Habitatge, organisme emparat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, els presenti les subvencions a què es poden acollir. D'altra banda, explica que dues-centes famílies s'han adherit al conveni amb el Col·legi d'Advocats per rebre assessorament jurídic.