L'Ajuntament es compromet a reincorporar agents escolars abans d'acabar febrer

L'Ajuntament es compromet a reincorporar agents escolars abans d'acabar febrer
Laia Martínez / Núria Rodríguez
02/10/2023 - 15:46

Badalona - Badalona reincorporarà la presència d'agents escolars al carrer abans que acabi el mes de febrer. Un contracte que va expirar i que el govern local ha volgut recuperar, davant la demanda que han rebut per part dels centres escolars. És un repte per a aquest curs 2023-24 i que se suma a les demandes per resoldre la manca de manteniment als centres educatius de la ciutat.

AGENTS ESCOLARS
Presentació d'uns 50 agents d'accés escolar (Novembre, 2020)

Durant l'època de pandèmia, es van incorporar agents d'accés escolar per a donar suport a les sortides esglaonades dels estudiants i evitar l'acumulació de persones a les entrades i sortides de les escoles. Segons ha explicat el coordinador d'educació José Manuel López, aquests agents eren col·lectius vulnerables com, per exemple, dones que havien patit violència. És un servei que va tenir una bona acollida i, per aquest motiu, el tornaran a implantar amb una seixantena d'agents. És un contracte, diu, que puja als 400.000 euros i, per tant, necessita un temps de tramitació. Això sí, confirma que abans que acabi el curs ja estarà en marxa.

A la Tertúlia del Badalona Matí, també ha parlat sobre la manca de manteniment a les escoles. Recentment, el perfil Deconstruint Carner, de l'escola Josep Carner, compartia un vídeo a la xarxa X, queixant-se d'una fuita d'aigua a la zona dels lavabos. De fet, és una problemàtica recorrent en molts centres educatius del municipi.

0210 DEC JOSE SITUACIO ESCOLES IMATGE
José Manuel López al Badalona Matí (29/09)

En aquest sentit, el coordinador d'educació ha apuntat que treballen per capgirar la situació, amb un model que compti amb una brigada ben formada. Ha donat a conèixer que a principis d'aquest mes d'octubre es reuniran amb Serveis Territorials de la Generalitat per tractar aquest tema.

Sobre aquesta qüestió, el govern local vol respondre a la demanda de les escoles de disposar de conserges que, segons recorda, ara no n'hi ha. Prometen que durant aquest curs ja es podran percebre canvis en positiu que millorin la situació educativa a la ciutat.

📻 La Tertúlia del Badalona Matí 29 de setembre de 2023 (A partir del minut 27):