L'Ajuntament estudia bonificacions en la taxa de gestió de residus del 2025: premiarà els qui reciclin correctament

L'Ajuntament estudia bonificacions en la taxa de gestió de residus del 2025: premiarà els qui reciclin correctament
Mar Martínez / Sara Nicolás
20/10/2023 - 16:11

Badalona - L'Ajuntament de Badalona implementarà el 2024 la taxa de residus i sòls contaminants que el govern espanyol va aprovar amb la Llei 7/2022. El govern local, però, estudia incloure una bonificació pels veïns que facin un bon ús del sistema de reciclatge a través del contracte de neteja que s'està elaborant. Una bonificació que arribaria el 2025.

A més, l'Ajuntament de Badalona no apujarà ni taxes ni impostos de cara al 2024 sobre l'IPC, que es troba al 3,5%, i situarà l'increment al 2,5%. Ho fa per compensar aquesta nova taxa de residus del govern espanyol, una mesura que el govern local considera 'una imposició'. La taxa serà de 108 euros anuals per habitatge, però podrà fraccionar-se en quotes de 9 euros.

Hi haurà, d'altra banda, una bonificació dedicada a les famílies vulnerables, que podran reduir la taxa fins a un 50%. I de cara al 2025 es bonificarà a aquells que facin bones pràctiques de reciclatge.

La voluntat del govern, i ja hi estem treballant, és donar totes les facilitats possibles als veïns de la ciutat per millorar i innovar en sistemes de reciclatge i de recollida de residus.

El govern local no ha especificat com calcularà aquest bon ús del sistema de reciclatge, però s'inclourà en el nou contracte de neteja. Un contracte que el govern ha anunciat que entrarà en vigor l'any que ve.