L'Ajuntament estudiarà com derivar els infants de la Fundació Germina a altres entitats de cara al setembre

L'Ajuntament estudiarà com derivar els infants de la Fundació Germina a altres entitats de cara al setembre
Judit Larios / Mònica Martín
10/06/2024 - 13:06

Badalona - L'Ajuntament farà un estudi per derivar la vuitantena d'infants i joves de Badalona afectats pel tancament de la Fundació Germina a altres entitats a partir del setembre. El govern local s'ha reunit aquest dilluns amb una desena d'entitats locals per abordar una solució per al curs vinent.

L'anunci sobtat del cessament de l'activitat de la Fundació Germina ha precipitat una trobada per buscar alternatives a llarg termini. A l'estiu, els usuaris seran acollits per la fundació ISOM i pel Casal dels Infants de Badalona. Ara, l'interrogant és decidir quines entitats agafaran el relleu de Germina per garantir la continuïtat del servei a aquests infants i joves en risc d'exclusió social.

Durant la reunió, s'ha decidit realitzar un estudi personalitzat de cada infant per determinar el risc d'urgència de cada cas. Des de la Fundació Germina assenyalen que una de les problemàtiques de traslladar-los a altres entitats és la localització, ja que, en molts casos, es troben massa lluny per a les famílies.

La pròxima reunió tindrà lloc a finals de juny, quan s'espera debatre sobre les conclusions de l'estudi i continuar treballant per trobar solucions per a totes les famílies afectades.