L'Ajuntament i la Generalitat acorden inspeccionar exhaustivament els edificis de l'àrea de l'esfondrament

L'Ajuntament i la Generalitat acorden inspeccionar exhaustivament els edificis de l'àrea de l'esfondrament
Sara Nicolás // Anna García de Albéniz
16/02/2024 - 13:16

Badalona - L'Ajuntament de Badalona i el govern de la Generalitat signaran un conveni per fer inspeccions als 420 habitatges de l'àrea d'influència de l'esfondrament de Canigó. Tot i això, manca que la Generalitat confirmi la setmana vinent si es fa càrrec de la despesa que suposi. S'ha arribat a aquest acord, que també inclourà col·legis professionals d'Arquitectes i d'Aparelladors, durant la primera trobada entre ambdues administracions celebrada aquest divendres.

Aquesta és la primera petició que el govern local ha sol·licitat formalment durant la reunió. En concret, es demana inspeccionar la zona d'influència a l'esfondrament, que comprèn els carrers del Canigó, d'Ausiàs March i de Llefià.

Ha atès els mitjans el regidor de l'àrea d'urbanisme Daniel Gracia:

Aquestes inspeccions han de fer una passa més i han d'involucrar els millors professionals que els col·legis designin. No serà una simple ITE, serà una revisió en profunditat.

WhatsApp Image 2024-02-16 at 11.11.26

D'altra banda, la segona petició ha estat la creació d'una línia d'ajuts destinada als veïns de la zona que es vegin obligats a fer obres de reforç als edificis, com és el cas dels números 7 i 9 del carrer del Canigó. Aquesta qüestió, però, no s'ha resolt a la trobada. Des del govern local ja han assegurat que les arques municipals serien incapaces d'assumir una despesa d'aquesta magnitud.

Hi ha una impossibilitat de l'Ajuntament per avançar aquests diners. Per això hem fet aquesta petició a la Generalitat, que té la capacitat i les competències.

A la trobada, que ha durat més d'una hora, s'hi han reunit el tinents d'alcaldia Daniel Gracia i Rosa del Amo, juntament amb la regidora de Serveis Socials, Maricarmen Exposito, amb el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs. També hi eren presents representants de l'agència de l'habitatge de Catalunya i l'arquitecte municipal.