L'Ajuntament instal·larà una xarxa de protecció per evitar nous despreniments al Mercat Maignon

L'Ajuntament instal·larà una xarxa de protecció per evitar nous despreniments al Mercat Maignon
Àlex Sisó / Berta Soler
21/08/2023 - 15:07

Badalona - Els Bombers avisen l'Ajuntament de Badalona del mal estat que presenta l'antic Mercat Maignon. L'alerta ha arribat aquest diumenge, quan s'han produït despreniments a la part de la façana que dona al carrer Plaça de Maignon, sense provocar ferits. L'Ajuntament de Badalona ja ha contactat amb una empresa que durant les pròximes hores valorarà l'estat de l'edifici i cobrirà part de la façana amb una xarxa de protecció.

L'alcalde Xavier Garcia Albiol, qui s'ha compromès a estrenar el nou mercat Maignon durant aquest mandat, ha visitat l'equipament aquest matí acompanyat de l'equip tècnic de l'Ajuntament, que ha delimitat el perímetre del mercat amb tanques per garantir la seguretat dels vianants. Una mesura preventiva fins que es valori l'estat de l'edifici i es col·loqui una xarxa per evitar nous despreniments.

NO PASSAR

Albiol ha avançat que a partir de setembre recuperarà el projecte elaborat durant la seva alcaldia, l'any 2015, per tal d'accelerar la construcció del nou mercat Maignon mantenint els elements històrics que té la façana. Per la seva banda, els comerciants i veïns de la zona, lamenten que un edifici històric estigui en aquestes condicions i volen que se li doni un ús i s'obri al públic.

L'Ajuntament de Badalona ha comunicat als Castellers de Badalona que ja no podran utilitzar el Mercat Maignon, on actualment assajaven. Així i tot, el govern local s'ha mostrat disposat a col·laborar amb ells per cedir-los un espai municipal on puguin desenvolupar la seva activitat. Des de la Colla Micaco asseguren que de moment continuaran assajant a l'aire lliure, com estan fent durant aquest mes d'agost, i més endavant decidiran quin serà l'espai més idoni per assajar.