L'Ajuntament podria estalviar dos-cents mil euros si porta els serveis de La Sopera i Caixabank a l'edifici El Carme

L'Ajuntament podria estalviar dos-cents mil euros si porta els serveis de La Sopera i Caixabank a l'edifici El Carme
M.Martínez / A.Sisó / B.Soler
30/08/2023 - 14:36

Centre - L'Ajuntament de Badalona es planteja traslladar al Centre Cultural El Carme alguns serveis municipals com Recursos Humans, Patrimoni o el de Defensa de la Ciutadania, que es troben en l'actualitat en dependències de lloguer. I és que la Universitat de Barcelona abandona la gestió d'El Carme, on havia fet cursos d'idiomes. Amb aquesta maniobra el consistori podria arribar a estalviar més de dos-cents mil euros l'any en lloguers.

Centre cultural El Carme 3

Quan es va inaugurar el Centre Cultural El Carme la Universitat de Barcelona va signar un conveni per ubicar-hi la seva Escola d'Idiomes Moderns. El conveni no es renovarà, però l'Ajuntament ha demanat que continuïn els cursos universitaris per a majors de 55 anys que també oferia la UB.

Centre cultural El Carme UB universitat 1

Segons el primer tinent d'alcalde, Juan Fernández, dels 24 edificis en règim de lloguer on hi ha serveis municipals, dos concentren gairebé la meitat de la despesa. L'espai lliure que queda a El Carme podria servir per eixugar-la en part. No es descarta traslladar-hi l'activitat de l'immoble conegut com La Sopera, que acull el departament de Recursos Humans, Formació i Sindicats. També es podria traslladar els serveis que hi ha en un edifici llogat a CaixaBank, on hi ha els serveis de Patrimoni, Intervenció i Defensa de la Ciutadania.

Edifici La Sopera

Tot i els previsibles canvis, el Centre Cultural El Carme, al carrer de Francesc Layret, continuarà acollint l'Oficina municipal de Turisme, la sala d'exposicions Josep Uclés, la sala d'estudis i, de manera temporal, la secció infantil de la Biblioteca de Can Casacuberta i el batxillerat de l'Institut La Riera. També s'hi imparteix formació per a entrenadors professionals i cursos del Centre de Normalització Lingüística.