L'Ajuntament proposarà a Ensenyament col·laboració per rehabilitar l'antic Lola Anglada

L'Ajuntament proposarà a Ensenyament col·laboració per rehabilitar l'antic Lola Anglada
Sara Nicolás
31/08/2023 - 13:59

Badalona - L'Ajuntament de Badalona oferirà a la Generalitat col·laboració econòmica per accelerar la rehabilitació de l'edifici de l'antiga Escola Lola Anglada, indret on s'ha d'ubicar l'Institut La Riera. Un oferiment que el consistori planeja proposar durant la celebració de la primera reunió que mantingui amb els Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament. Una trobada, però, sense data encara.

Un compromís d'avançar una primera part de la inversió i que partiria de la premissa que la Generalitat retornés l'import al consistori local en 4 anys. Es tracta d'un anunci que ha avançat l'alcalde Xavier Garcia Albiol a través de les seves xarxes socials després que dimarts un equip de la Brigada Municipal precintés les entrades a l'edifici de l'antiga Escola Lola Anglada a causa de la presència de dues persones a l'interior. I és que, segons el regidor de l'àmbit d'Hisenda i Finances, Juan Fernández, el govern municipal ha fixat com una de les prioritats de la ciutat la rehabilitació de l'edifici.

El greuge històric que té Badalona en l'àmbit educatiu és immens amb la Generalitat de Catalunya. És per això que l'Ajuntament, com a primera institució de la ciutat, ens posem a disposició per col·laborar en el que faci falta.

ESTAT LOLA ANGLADA
Estat actual de la façana de l'antiga Escola Lola Anglada

La rehabilitació de l'antiga l'Escola Lola Anglada suposa un deute històric amb el barri de Canyadó i els alumnes de l'Institut La Riera, que fa anys que esperen la construcció del centre. De fet, el batxillerat del centre haurà d'iniciar el curs al Centre Cultural El Carme. Una ubicació alternativa a la prevista, els baixos de l'edifici de la Jumberca, encara no habilitats per acollir els alumnes. Recordem que l'Ajuntament de Badalona va aprovar per unanimitat l'any 2020 cedir els terrenys de l'antiga escola a la Generalitat, últim pas a nivell municipal per engegar el procés de rehabilitació. El projecte, però, es troba en període de redacció des de fa un any i es desconeix l'estat actual.