L'Ajuntament retirarà les lletres de Badalona del Passeig a instància de Demarcació de Costes

L'Ajuntament retirarà les lletres de Badalona del Passeig a instància de Demarcació de Costes
David González
03/07/2023 - 13:06

Badalona - La Demarcació de Costes ha obert un expedient sancionador contra l'Ajuntament per col·locar sense autorització les lletres gegants amb la paraula 'Badalona' al Passeig Marítim, el passat mes de maig. Costes recorda que la sanció prevista és de 20 euros per metre quadrat i dia. Tenint en compte que, segons el mateix expedient, la instal·lació ocupa 10 m², l'Ajuntament calcula que la multa pot ascendir als 18.000 euros. És per aquest motiu que procediran al seu desmantellament immediat. L'alcalde, el popular Xavier García Albiol, ha acusat l'anterior govern de 'córrer molt per fer-se la foto abans de les eleccions'.

Recordem que es tracta d'un conjunt de lletres on es pot llegir el nom de la ciutat, que inclouen també el logotip de la Copa del Rei. Es van col·locar el passat 30 de maig, coincidint amb la presentació del balanç de l'impacte de la competició esportiva a la ciutat. L'exalcalde, el socialista Rubén Guijarro, declarava llavors que 'amb aquestes lletres volem incorporar a la ciutat un nou punt de referència per als badalonins i badalonines i també per als turistes que mostri l'orgull de Badalona'.

Sense permís
L'anterior executiu ha volgut aclarir que es va presentar la sol·licitud a la Generalitat de Catalunya el dia 13 de maig. La Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral del govern català recorda en un escrit que és l'Àrea Metropolitana de Barcelona qui té atorgada la concessió de les instal·lacions de les platges, i deriva la responsabilitat de presentar la sol·licitud a la mateixa AMB. Així li va requerir l'executiu local a l'ens metropolità, segons expliquen, tot i que reconeix que la resposta mai va arribar.