L'ajuntament treu a licitació les obres de reparació del Conservatori de Música de Badalona

L'ajuntament treu a licitació les obres de reparació del Conservatori de Música de Badalona
Jordi Ribàs
24/10/2023 - 18:20

Badalona - La reforma i remodelació del Conservatori de Música de Badalona ha sortit a concurs. Amb un pressupost de 245.926 euros (IVA inclòs), el projecte inclou aspectes de l'exterior i de l'interior de l'edifici.

La licitació anunciada aquest dimarts planteja cinc obres concretes: resoldre les humitats de les plantes inferiors, rehabilitar les façanes, recuperar la torrassa que corona l'edifici, arreglar la planta superior i reparar les claraboies.

En el cas de les façanes, el projecte detalla que es mantindrà i recuperarà “el color original” de tots els elements. També es preveu treballar “amb una cura especial” l'element gràfic on es llegeix “Conservatori de Música de Badalona”. Però les reparacions més complexes seran la de la torrassa i les de les claraboies, que requeriran una bastida exterior i interior.

Recordem que des del Conservatori de Música de Badalona feia anys que es reclamava una reforma perquè, argumenten, no s'han fet obres importants a l'edifici des que va començar a funcionar com a escola de música, l'any 1984. Les obres en licitació, però, no resolen encara l'altra demanda històrica de les escoles de música badalonines: que la ciutat compti amb un auditori municipal en condicions.