L'Ajuntament vol endurir les sancions per abocaments il·legals i venda d'alcohol

L'Ajuntament vol endurir les sancions per abocaments il·legals i venda d'alcohol
Mar Martínez / Anna García de Albéniz
16/11/2023 - 14:19

Badalona - L'Ajuntament de Badalona sancionarà amb fins a tres mil euros els particulars o empreses que realitzin abocaments il·legals a la ciutat. És un dels punts que vol aprovar en el ple extraordinari que se celebrarà la setmana vinent per modificar l'ordenança de civisme, que no s'ha actualitzat des de fa nou anys. També té previst multar les botigues que venguin alcohol més enllà de les deu de la nit.

ABOCAMENTS RESIDUS

El govern diu que hi ha punts molt concrets de la ciutat on s'ha detectat vehicles que hi aboquen runes i mobles de manera habitual. La normativa indica que això s'ha de fer a les deixalleries o, en el cas de mobles i electrodomèstics, al costat dels contenidors en horaris molt determinats. Saltar-se aquestes normes suposarà, a partir d'ara, als infractors sancions econòmiques molt més dures, que passaran dels sis-cents als tres mil euros.

ALBIOL JUAN MANUEL RUIZ DANIEL GRACIA RDP SANCIONS ORDENANÇA CIVISME ABOCAMENTS

El govern apunta que, sovint, aquestes pràctiques van associades a activitats sense permisos en regla, que també perseguirà. L'altre àmbit al qual apuntaran les sancions és el de la venda de begudes alcohòliques en botigues obertes les 24 hores. Diu el govern que es dona la paradoxa que, a escala municipal, la venda d'alcohol a partir de les deu de la nit està prohibida per norma, però no hi ha multes associades. En aquest cas seran també de fins a tres mil euros.

AMPOLLES ALCOHOL BOTIGA frame

Llençar la bossa d'escombraries fora d'un contenidor quan en aquest encara hi hagi espai per fer-ho serà multat amb un mínim de seixanta euros i un màxim de sis-cents.