L'alcalde de Badalona, predisposat a reunir-se amb el Govern per abordar la situació a Sant Roc

L'alcalde de Badalona, predisposat a reunir-se amb el Govern per abordar la situació a Sant Roc
Anna García de Albéniz
20/06/2023 - 18:58

Badalona - El conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, ha demanat per carta al nou alcalde de Badalona, el popular Xavier Garcia Albiol, una reunió urgent per abordar la crisi de les agressions sexuals comeses per menors d'edat a Badalona. Per la seva banda, el gabinet d'Alcaldia de Badalona ja s'ha posat en contacte amb el del conseller per concretar la trobada quan més aviat millor.

A l'escrit, el Conseller Campuzano indica que la trobada servirà per informar i treballar en un conveni per reeimpulsar el projecte «Bloc a bloc. Fem barri» a Sant Roc. Es tracta d'una iniciativa d'acció comunitària per pretén millorar les relacions de convivència i detectar casos d'atenció especial no localitzats per Serveis Socials. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, es mostra predisposat a reunir-se amb al Govern per abordar la situació en aquest barri des d'una mirada conjunta.

Conseller, amb bones paraules i amb grans proclames els problemes del barri de Sant Roc no es resoldran. Calen mesures concretes de diversos àmbits; social, educatiu i de la justícia. Però jo tinc tota la predisposició per reunir-me amb el Conseller per resoldre la situació a aquest barri.

Des de la Generalitat també han avançat que es desplegarà la llei de barris i viles del 2022 de manera prioritària a les zones anomenades de «tensió especial», entre les quals es troba Badalona. Aquesta normativa implica centrar les polítiques públiques cap a la cohesió social als territoris i la seva diversitat.