L'alcoholisme, l'addicció més comuna tractada al Centre Delta de Badalona

L'alcoholisme, l'addicció més comuna tractada al Centre Delta de Badalona
Sara Nicolás
15/11/2023 - 17:04

Badalona - El 60% dels 1300 casos anuals per addiccions que arriben al Centre Delta de Badalona són per alcoholisme. El perfil dels usuaris que s'hi adrecen tenen, de mitjana, entre 30 i 35 anys i consumeixen begudes alcohòliques regularment des de fa, mínim, 4 o 5 anys.

L'alcoholisme és la principal addicció dels pacients que es tracten al Centre Delta de Badalona, seguida del consum de cocaïna i de cànnabis. Les estadístiques del centre mostren que entre el 60 i el 80% dels usuaris amb alcoholisme assoliran l'èxit amb el tractament, que acostuma a ser de dos anys, i podran mantenir l'abstinència a llarg termini. Un dels factors que més beneficia aquesta desintoxicació és gaudir d'un bon suport social.

Rafael Rodríguez és Cap Clínic del Centre Delta:

Tot i que la majoria d'usuaris que s'adrecen al Centre Delta són homes, des d'aquest espai asseguren que encara hi ha moltes dones que no demanen ajuda per por a l'estigma que suposa.

Segons els experts del Centre Delta, més del 90% de la població consumeix alcohol. D'aquest percentatge, però, entre l'1 i el 5% desenvoluparà problemes d'alcoholisme. Darrere d'aquestes addiccions acostumen a amagar-se trastorns mentals, com ara problemes d'ansietat, depressió, TDAH o trastorns de l'espectre autisme.