L'alta costura del modista Joan Antoni Fàbregas lluirà fins al març al Museu de Badalona

L'alta costura del modista Joan Antoni Fàbregas lluirà fins al març al Museu de Badalona
Judit Larios
26/10/2023 - 21:35

Badalona - Els dissenys del modista Joan Antoni Fàbregas són els protagonistes de l'exposició «Costura i glamur» que s'ha inaugurat aquest dijous al Museu de Badalona. La mostra reuneix un conjunt de vestits i complements de la seva col·lecció que volen representar l'essència del modista.

El modista es caracteritzava pel seu estil clàssic dins de l'alta costura i destacava pels seus dissenys elegants, sobretot de núvia i de nit. En total, 36 vestits conformen aquesta exposició que vol ser un reconeixement a la figura de Joan Antoni Fàbregas dins el món de la moda.

Fàbregas va iniciar la seva carrera com a representant de teixits i complements per l'alta costura, fins que va decidir començar a dissenyar els seus propis models i va obrir una petita boutique a Badalona. L'èxit d'aquesta botiga el va portar a inaugurar, sis anys després, un establiment molt més gran a Barcelona que ha estat en funcionament fins a la retirada del modista, el 2019. Abans de tancar les portes, Fàbregas va fer una donació de més d'un centenar de vestits tant a la Fundació Antoni de Montpalau com al Museu, entre els quals s'ha fet la tria per exposar de cara al públic. Els comissaris van escollir peces que poguessin acompanyar dels esbossos originals, els anomenats figurins de moda.

La mostra es podrà visitar fins al 31 de març del 2024 i s'ha complementat amb l'edició d'un catàleg que recull la selecció dels dissenys del modista.

joan antoni fàbregas

joan antoni fàbregas3

joan antoni fàbregas4