L'AMB construirà 146 noves instal·lacions fotovoltaiques, entre les quals a Badalona

L'AMB construirà 146 noves instal·lacions fotovoltaiques, entre les quals a Badalona
Anna García de Albéniz
31/01/2024 - 17:47

Badalona - L'Àrea Metropolitana de Barcelona pretén construir 146 noves instal·lacions fotovoltaiques durant aquest any i el primer semestre del 2025. N'hi haurà de dos tipus: cobertes fotovoltaiques i fotolineres. A Badalona, es col·locarà una coberta solar al Centre Sociosanitari El Carme i una fotolinera a l'estació de Renfe. Ambdós estan finançats per fons europeus FEDER.

Les fotolineres són punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que generen l'energia mitjançant plaques solars. El projecte inclou un recurs d'aquest tipus a tots els municipis del Barcelonès Nord.

La iniciativa, impulsada per l'administració metropolitana, també preveu cobertes solars a aquestes poblacions. En concret, a Santa Coloma de Gramenet s'instal·laran a 9 equipaments, tres a Sant Adrià de Besòs, tres més a Montgat i dos a Tiana.

Aquestes produiran una quantitat d'energia equivalent al consum de més de 4.200 llars, és a dir, 10,5 megawatts, i representarà el 4% del consum energètic de tots els subministraments municipals. Amb aquesta actuació, a mitjans del 2025, hi haurà en funcionament 196 instal·lacions solars fotovoltaiques posades en marxa per l'AMB.