L'AMB estrena un visor digital de rutes pedalables de la metròpolis

L'AMB estrena un visor digital de rutes pedalables de la metròpolis
Laia Martínez
18/06/2024 - 16:12

Badalona - La ciutadania que utilitza habitualment la bicicleta per desplaçar-se ara té al seu abast una eina digital impulsada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. És el nou visor de rutes pedalables de la metròpolis de Barcelona, amb gairebé 4.000 km d'itineraris per anar en bicicleta. Té un planificador de rutes especialment útil en els 15 municipis amb servei AMBici, com Badalona, Santa Coloma o Sant Adrià.

Els usuaris poden consultar les dades bàsiques de les estacions i la disponibilitat de serveis com el Bicibox o el Bicing. Es pot accedir a aquest visor a través del web visorbicicleta.amb.cat o amb l'app AMB Mobilitat. Entre les rutes disponibles, hi ha:

  • 2.900 km de trama urbana
  • 545 de Bicivia, és a dir, la xarxa pedalable de la metròpolis de Barcelona
AMBICI SANT ADRIÀ AV CATALUNYA BICICLETA
Sant Adrià de Besòs | Foto: Mar Martínez

En el cas del planificador de rutes, cal introduir el punt d'origen i el destí. És aleshores quan es mostren tres opcions:

  • el tram més ràpid
  • el tram més segur
  • el tram més pla

I ho fa amb informació detallada, per exemple, del temps estimat de circuit o bé la seva dificultat. També es complementa amb la previsió meteorològica de la setmana.

Aquest és el resultat d'una feina iniciada fa una dècada per l'AMB per fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, amb la digitalització de la infraestructura pedalable. El projecte, que compta amb un pressupost de 181.379,00 €, ha estat finançat amb el Pla de recuperació, transformació i resiliència dels fons europeus Next Generation EU. En els propers 3 anys, es preveu que el visor i el planificador es completin amb més informació de la resta de municipis metropolitans.