L'AMB habilitarà terrenys i edificis per construir habitatge assequible a Santa Coloma de Gramenet i Montgat

L'AMB habilitarà terrenys i edificis per construir habitatge assequible a Santa Coloma de Gramenet i Montgat
Àlex Sisó
27/02/2024 - 19:14

Badalona - Santa Coloma de Gramenet i Montgat són dos dels municipis on l'Àrea Metropolitana de Barcelona habilitarà terrenys i edificis per construir-hi habitatge assequible. En concret es vol incrementar el parc en 560 unitats entre lloguer, venda i protecció oficial.

Per fer-ho possible, el ple del Consell Metropolità ha aprovat aquest dimarts diversos punts. Un d'aquests és el conveni de col·laboració entre l'AMB, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l'IMPSOL i la societat municipal Gramepark, per impulsar habitatge públic i protegit als àmbits del Front Fluvial del Raval i de Sant Pasqual, en el terme municipal de Santa Coloma de Gramenet. Aquests habitatges es construiran, en un futur, en diversos terrenys de titularitat municipal d'aquestes zones, així com en els barris del Sud de Santa Coloma i la cantonada de l'avinguda de la Generalitat amb Joaquim Calavera.

Pel que fa a Montgat, s'ha aprovat el conveni que regularà la futura gestió de l'AMB de la finca situada al Pla de Montgat, a la ronda 8 de març, número 97. Aquesta futura cessió permetrà la construcció d'habitatges públics per part de l'IMPSOL. Al ple del Consell Metropolità també s'ha acordat que diverses parcel·les de Sant Vicenç dels Horts i Barberà del Vallès passin a ser gestionades per l'AMB.