L'AMB presenta al·legacions al projecte de les ZBE de la Generalitat

L'AMB presenta al·legacions al projecte de les ZBE de la Generalitat
ACN
31/01/2024 - 15:54

Badalona - L'AMB ha presentat al·legacions al pla de qualitat de l'aire horitzó 2027 que està tramitant la Generalitat. Demanen al Departament d'Acció Climàtica que la segmentació no es faci per municipis, que s'englobi tot l'espai metropolità, que no hi hagi duplicitats en els registres i que el text ofereixi seguretat jurídica.

L'AMB vol abordar l'abast i el calendari de la Zona de Baixes Emissions metropolitana i alerta que, si tira endavant la segmentació per municipis, hi haurà 'un retrocés' en la capacitat d'establir restriccions d'abast metropolità. L'ens reclama que l'àrea metropolitana es consideri com una sola unitat funcional, seguint altres zones metropolitanes com milà, París o Amsterdam.

Una altra queixa és la falta de la seguretat jurídica que proporciona el decret de la Generalitat. Segons l'AMB, tal com està expressat el projecte suposa un risc en futurs contenciosos judicials perquè no es fa explícit el rol de l'ens metropolità. En paral·lel, també reclamen més precisió sobre les restriccions durant episodis de contaminació atmosfèrica.