L'Aplec de la Sardana de Badalona canviarà de data i d'ubicació per atraure els joves

L'Aplec de la Sardana de Badalona canviarà de data i d'ubicació per atraure els joves
Judit Larios
17/09/2023 - 19:19

Badalona - El Parc de Ca l'Arnús ha acollit aquest diumenge el 79è Aplec de la Sardana de Badalona, que s'ha celebrat per últim any al setembre i en aquesta ubicació. L'any que ve, l'entitat Badalona Sardanista preveu incloure la trobada a les Festes de Maig i traslladar-la al centre per atraure la gent jove.

Badalona Sardanista treballa per donar-li la volta al format actual de l'aplec en diversos aspectes. De cara a la vuitantena edició, la intenció és canviar-ne la localització i la data, així com reduir-ne el pressupost. Des de l'entitat expliquen que celebrar la trobada al centre augmentarà la participació de sardanistes, ja que alguns consideren que el parc de Ca l'Arnús està massa aïllat. Pel que fa a la data, l'aplec es farà coincidir amb les Festes de Maig com a estratègia per generar interès per la sardana entre els joves de la ciutat.

Volem que la sardana estigui més vinculada a la gent jove. Fer l'aplec al setembre, quan les escoles acaben de començar el curs, fa difícil implicar-los. Al maig hi ha molta activitat cultural a Badalona i moltes escoles hi participen.

L'entitat reconeix les dificultats dels darrers anys per aconseguir que les noves generacions s'interessin per aquesta dansa popular catalana. Per això, aquest curs es vol crear un vincle amb les escoles i, fins i tot, donar a conèixer la sardana als alumnes d'una manera innovadora.

La pròxima edició de l'aplec de la sardana tindrà lloc l'últim dissabte de maig per fer-lo coincidir amb la festa A baix a mar, la sardinada popular de les festes.