L'arbre i els espectacles de Nadal, protagonistes del primer debat de grups del mandat

L'arbre i els espectacles de Nadal, protagonistes del primer debat de grups del mandat
Jordi Ribàs
10/10/2023 - 21:42

Badalona - La Fàbrica de Joguines de Badalona serà substituïda per un nou espectacle nadalenc, anomenat “La casa de Pare Noel”, tot i que mantindrà la seva ubicació a l'Escorxador. Així ho ha anunciat el primer tinent d'alcaldia, Juan Fernández, durant el primer debat televisiu de grups municipals d'aquest mandat.

Malgrat que el debat també ha girat entorn de temes d'actualitat com les dades de delinqüència, la percepció de seguretat i l'aplicació de la zona de baixes emissions, el tema que més discussió ha portat sobre la taula ha estat, sens dubte, l'arbre de Nadal anunciat per l'alcalde Xavier García Albiol. Per l'oposició, es tracta d'un “anunci electoralista” sense “retorn real” per la ciutat, mentre que el govern ironitza i assegura que a l'oposició no li agrada Nadal. “No ens importa l'alçada de l'arbre ni de l'alcalde, sinó la qualitat de les polítiques que es fan a Badalona”, ha afirmat Dolors Sabater, presidenta del grup municipal de Guanyem.

Pel que fa a la moratòria que el govern del PP vol aplicar a la Zona de Baixes Emissions, Alex Montornès, president grup municipal d'ERC, assegura que és una mesura que només beneficiaria als veïns del Maresme.

També crític amb la mesura, Fernando Carrera, president del grup municipal PSC, ha afirmat que el PP acabarà reculant i no aplicarà la moratòria.

En matèria de seguretat, el regidor del PP, Juan Fernández, s'ha defensat de les crítiques de l'oposició afirmant que Badalona necessita mesures valentes com ara, diu, apostar per la Unitat Omega, i ha criticat la gestió del govern anterior.

Per la seva banda, tota l'oposició ha coincidit en assenyalar Xavier Garcia Albiol per haver generat alarmisme i percepció d'inseguretat durant els seus anys a l'oposició. Així ho ha expressat també Rosa Trenado, portaveu del grup municipal de Badalona en Comú Podem.