L'àrea policial de Badalona, la sisena que més delictes d'odi registra a Catalunya

L'àrea policial de Badalona, la sisena que més delictes d'odi registra a Catalunya
Judit Larios
17/09/2023 - 17:44

Badalona - L'àrea policial de Badalona, que comprèn també Sant Adrià de Besòs, és una de les que més delictes d'odi ha registrat entre el 2020 i el 2022, amb 51 denúncies. Segons dades dels Mossos d'Esquadra, més de la meitat d'aquests delictes arreu de Catalunya van ser perpetrats per menors de 35 anys.

Els districtes de l'Eixample, Sant Martí i Ciutat Vella de Barcelona encapçalen la llista de les àrees policials on més delictes d'odi s'han registrat arreu de Catalunya en els últims tres anys. Les segueixen la del Segrià, Osona i Badalona, la sisena amb més denúncies juntament amb el Garraf. En concret, les infraccions d'aquest tipus en aquestes dues àrees representen el 3,6% del total del territori català. Així es desprèn de les dades dels Mossos d'Esquadra facilitades a l'ACN, que també detallen que els joves de fins a 34 anys són els autors d'un 50,1% dels delictes d'odi registrats durant aquest període. A més, del total de denúncies rebudes per la policia catalana, els menors d'edat consten com a responsables d'un 22,6% dels delictes.

Pel que fa als motius, quatre de cada deu crims per odi i discriminació són per LGTBI-fòbia i un terç per raons ètniques o racials. Entre els menors d'edat, els atacs al col·lectiu LGTBI suposen gairebé el 78% de les infraccions comeses.