L'art d'embalsamar cadàvers

L'art d'embalsamar cadàvers
Àlex Sisó
05/06/2024 - 21:25

Badalona - El tanatopràctic badaloní Jaume Prats ha publicat un llibre pioner a Espanya sobre l'embalsamament. Es tracta de la primera guia pràctica que analitza amb detall aquesta disciplina mil·lenària.

Un cos s'embalsama sempre que ha de ser traslladat a grans distàncies i pot patir variacions de temperatura. La quantitat de productes químics que se l'injecti determinarà el període de temps que es conservarà en condicions òptimes. Aquest i d'altres conceptes es recullen a 'El arte del embalsamamiento. Preparando el viaje a la eternidad', un llibre que s'estructura en tres grans blocs.

El primer aporta un punt de vista teòric dels conceptes bàsics i dels diversos aspectes de l'embalsamament a les diferents cultures i religions. La segona part se centra en les eines que s'utilitzen per dur a terme el procés i finalitza amb els passos que es fan durant un embalsamament. En Jaume Prats fa més de 30 anys que s'hi dedica i ha explicat alguns detalls del procés al BDN360.

Jaume Prats, autor de 'El arte del embalsamamiento'

L'obra ha estat editada per Pompes Fúnebres de Badalona, empresa on Prats coordina els Serveis Funeraris i de Tanatopràxia, una tasca que sempre ha compaginat amb la docència. Assegura que hi ha moltes persones que volen estudiar tanatopràxia. I es que la mort, afirma, és un tema que cada vegada és menys tabú.

Entrevista íntegra al BDN360