L'Associació per la Promoció del Transport Públic s'oposa a la moratòria de la ZBE

L'Associació per la Promoció del Transport Públic s'oposa a la moratòria de la ZBE
Berta Soler Mercader
19/09/2023 - 20:27

Badalona - L'Associació per la Promoció del Transport Públic s'oposa frontalment a la decisió del govern municipal d'aplicar una moratòria a l'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a Badalona. Per això, reclamen que es faci complir la llei a la ciutat i que s'activin les sancions a partir del 2024.

La delegació de l'entitat al Barcelonès Nord qüestiona l'exactitud i l'origen de les dades utilitzades per l'alcalde, qui aquest matí explicava en roda de premsa que a Badalona hi ha unes 40.000 persones que es veurien afectades per l'entrada en vigor de la ZBE a la ciutat.

És per aquest motiu que l'entitat que promou el transport públic exigeix mà dura a la Generalitat i a l'Estat perquè obliguin l'Ajuntament a aplicar la llei de Zona de Baixes Emissions a la ciutat de Badalona. A banda, consideren que el fet d'instal·lar igualment el sistema de vigilància i no utilitzar-lo és una niciesa.

Amb tot, des de l'Associació coincideixen amb el consistori en el fet que falta més inversió al transport públic per part de les administracions i reclamen l'aplicació de més mesures per cuidar del medi ambient.