L'Ateneu Sant Roc reclama centres oberts per a infants i joves que siguin de gestió pública

L'Ateneu Sant Roc reclama centres oberts per a infants i joves que siguin de gestió pública
Laura Valverde | Paula Russiñol
21/05/2024 - 18:51

Badalona - L'Ateneu Sant Roc critica que tots els centres oberts dedicats a joves tinguin una gestió privada i recorden que la Llei Catalana de Serveis Socials obliga els ajuntaments de més de 20.000 habitants a oferir un servei municipal d'aquest tipus. Ho han recriminat arran del tancament de la Fundació Germina, un dels cinc centres oberts que hi ha la ciutat. Per això reclamen més polítiques públiques per implementar aquests espais a Badalona.

Des de l'Ateneu es mostren sorpresos pel tancament de la Fundació Germina. En aquest sentit, el govern local afirma que desconeixen el nombre d'infants de l'entitat que al setembre es quedaran sense el servei d'esplai. Un cop l'Associació ho comuniqui a Serveis Socials, asseguren que demanaran a la Generalitat ampliar la cobertura de places a altres entitats perquè no es quedin sense aquest servei. Recordem que Germina tancarà les portes a causa de la decisió de la fundació privada que la finança. En aquesta línia, el responsable de l'Ateneu Sant Roc demana la implicació de les administracions perquè els seus projectes siguin sostenibles econòmicament.

L'administració es posés les piles en què això fos sostenible

Salva Figuerola és el responsable de l'Ateneu Sant Roc

Precisament, l'Ateneu Sant Roc celebra enguany el 40è aniversari de la Fira de Sant Roc, una jornada en què els ciutadans i les entitats que hi treballen s'empoderen i fan créixer el barri. Des de l'entitat asseguren que donar resposta a les necessitats de la zona, amb un alt índex de pobresa i vulnerabilitat, és un repte històric. És per això que aposten pel treball comunitari i reclamen comptar amb el suport de les administracions.