L'ATLL iniciarà al setembre les obres per posar fi a les fuites d'aigua a Badalona i Santa Coloma

L'ATLL iniciarà al setembre les obres per posar fi a les fuites d'aigua a Badalona i Santa Coloma
Mar Martínez
07/02/2024 - 19:38

Badalona - L'empresa pública Aigüa Ter Llobregat (ATLL) iniciarà al setembre les obres que han de permetre acabar per complert amb les fuites d'aigua potable a Badalona i Santa Coloma, per on durant anys s'han perdut a diari fins a 260.000 litres d'aigua. Ho ha anunciat aquest dimecres la direcció de l'ens d'abastament, que s'ha reunit amb responsables municipals d'aquestes dues ciutats i també de Montcada i Reixach.

La solució passa per desdoblar la canonada que connecta la planta potabilitzadora del Ter, ubicada a Cardedeu, amb el centre de distribució del barri de Trinitat, a Barcelona. Això permetrà desviar el suministre i reparar el quart tram de la canonada, pendent des de fa anys, amb fuites en diferents punts. David Vila és el director de l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat.

Com a solució provisional de la fuita de Canyet, a Badalona, es va construir una canalització de 70 metres que desvia part de l'aigua cap a un dipòsit de Montigalà, des d'on es recupera per al rec i la neteja. Però el dipòsit no té capacitat per als 185.000 litres diaris i, part de l'aigua, es continua perdent. La regidora de Medi Ambient, Sònia Egea, reclama alternatives mentre no arriba la solució definitiva.

A Santa Coloma, la fuita, en un altre punt de la mateixa canonada que Badalona, es produeix a la zona de Les Oliveres. 70.000 litres al dia perduts. Núria Parlón és l'alcaldessa de la ciutat.

Al març com a molt es licitarà el projecte del quart tram del desdoblament de la canonada. Entre el 2003 i el 2009 es van construir els altres tres. Aigüa Ter Llobregat invertirà 36 milions en les obres, que haurien d'estar enllestides a finals de 2026. Aleshores l'aigua es podrà desviar per la nova canonada, que recorrerà sis quilòmetres i mig en paral.lel al riu Besòs, i es podrà plantejar com reparar l'antiga.