L'atur baixa en 44 persones a Badalona aquest febrer

L'atur baixa en 44 persones a Badalona aquest febrer
Judit Larios
04/03/2024 - 18:00

Badalona - L'atur a Badalona baixa en 44 persones aquest febrer, revertint la tendència a l'alça dels dos últims mesos. A Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs també disminueix el nombre d'aturats. I el mateix passa al conjunt de Catalunya, on l'atur se situa en 346.373 persones, la xifra més baixa registrada en un mes de febrer des del 2008.

ATUR BADALONA

A la nostra ciutat hi ha 12.301 desocupats, 44 menys respecte al gener. Pel que fa a la resta del Barcelonès Nord, a Santa Coloma de Gramenet l'atur s'ha reduït en 78 persones aquest mes, situant-se en un total de 6.674. A Sant Adrià també es registra un descens, tot i que menor, de 4 aturats. En total, hi ha 2.569 desocupats. Montgat en registra 488, onze menys que al gener, mentre que a Tiana la xifra es manté en 226.

ATUR BCES NORD

Catalunya no és una excepció i també tanca el febrer amb un descens del nombre d'aturats, després de quatre mesos a l'alça. En comparació amb el mes anterior, hi ha 698 persones menys apuntades a les llistes dels serveis d'ocupació. La disminució de l'atur s'ha concentrat en la indústria, seguit del sector serveis i la construcció. La Generalitat atribueix l'increment de l'ocupació a diversos factors, com la proximitat de la Setmana Santa i el dinamisme en el sector industrial. També assenyala el revulsiu que representen esdeveniments com el Mobile World Congress no només a la ciutat de Barcelona, sinó també a l'àrea metropolitana.

Un esdeveniment com el Mobile té un impacte en el pre, en el durant i en el post

Enric Vinaixa, secretari de Treball del Departament d'Empresa i Treball

Pel que fa a la contractació, aquest és el mes de febrer amb un percentatge més alt de contractació indefinida de la sèrie històrica. Respecte al gener, la contractació laboral ha descendit un 3,4% a causa de la davallada de la signatura de contractes temporals.