L'atur baixa en 59 persones a Badalona durant el mes de setembre

L'atur baixa en 59 persones a Badalona durant el mes de setembre
Jordi Ribàs
03/10/2023 - 18:46

Badalona - L'atur a Badalona baixa en 59 persones durant el mes de setembre, i el total de persones aturades al municipi se situa en 12.094. D'altra banda, a Catalunya baixa en un 1%, assolint una xifra total de 335.432 desocupats. Des del govern català celebren que s'ha trencat la tendència de viure una pujada de l'atur el mes de setembre.

ATUR COMARCA

Segons les dades publicades pel departament d'Empresa i Treball, la comarca del Barcelonès ha registrat aquest mes d'agost un descens de gairebé 800 (794) aturats respecte al mes passat. Badalona, en concret,en restar una seixantena de persones aturades respecte a l'agost, registra un 11,6% menys de desocupats respecte el mateix període de l'any passat.

A Sant Adrià de Besòs, en canvi, sumen 38 nous aturats aquest mes passat, i a Santa Coloma de Gramenet, 4 nous aturats. A Montgat i Tiana, el balanç és d'una desena de persones desocupades menys (10 i 13, respectivament).

Des del govern català atribueixen aquest descens de l'atur en un mes de setembre a l'allargament de la temporada turística i a la contractació del sector escolar a l'inici del curs. Així ho ha argumentat Enric Vinaixa, secretari de Treball de la Generalitat.

Des del departament també han negat que aquest comportament del món del treball estigui lligat a l'ús als contractes fixos discontinus, figura impulsada per la reforma laboral en detriment dels contractes temporals.