L'atur creix a Badalona, però és un 25% inferior respecte l'agost de l'any passat

L'atur creix a Badalona, però és un 25% inferior respecte l'agost de l'any passat
Berta Soler Mercader
04/09/2023 - 20:10

Badalona - L'atur a Badalona creix en 117 nous desocupats durant el mes d'agost, assolint un total de 12.153 persones aturades al municipi. D'altra banda, a Catalunya augmenta en un 2,27%, assolint una xifra total de 338.872 desocupats. Amb tot, des del govern ho titllen com la xifra més baixa en termes absoluts des del 2007.

Segons les dades publicades pel departament d'Empresa i Treball, la comarca del Barcelonès ha registrat aquest mes d'agost uns 1.788 aturats nous respecte al mes passat. Badalona, en concret, tot i sumar més d'un centenar de persones aturades respecte al juliol, registra un 25% menys de persones aturades respecte al mateix període de l'any passat. A Santa Coloma de Gramenet s'hi afegeixen 75 nous aturats, arribant als 6.512. A Montgat, Tiana i Sant Adrià de Besòs les xifres registrades són més petites: aquests municipis sumen 10, 9 i 3 nous aturats, respectivament.

Des del govern català asseguren que la tendència a l'alça de l'atur arreu de Catalunya és habitual per l'època de l'any i no els inquieta. De fet, destaquen que és l'increment més baix registrat des del 2017. Enric Vinaixa, secretari de Treball de la Generalitat, vincula la pujada de l'atur i el descens de l'afiliació a l'estacionalitat del sector turístic i del lleure educatiu.

Des del departament també s'ha valorat positivament que enguany no hi hagi hagut sinistralitat laboral vinculada als episodis d'altes temperatures a Catalunya, gràcies, diuen, a la tasca de difusió que s'ha fet per alertar a la població.